~Realitate sau fictiune?~

V-ati intrebat vreodata daca viata ar putea fi doar un simplu vis?  Poate pare stupid din acest punct de vedere, dar uneori nu simti ca ai fi intr-un loc sau in altul; uneori treci pe langa oameni de parca ai fi o umbra si ai impresia ca te afli intr-un vis sau, intr-un cosmar.

Uneori am impresia ca nu cartile se iau dupa viata, ca nu ele povestesc imtamplari cat mai aproape de realitate, ci ca viata se ia dupa carti. Suna ciudat, stiu, nu am spus ca sunt normala =))

In cele mai multe carti subiectul, sau o parte din actiune, e aceeasi: tipa si tipul uniti de destin trebuie sa treaca printr-o serie de incercari dupa care raman impreuna “pana la adanci batraneti”. Dar in viata de zi cu zi rar se mai intampla asta. Apar certuri, divorturi, iar lumea nu pare deloc sa semene cu un basm. Si, totusi, fiecare, in adancul sau vrea ca lumea nostrea sau povestea sa de dragoste sa fie un basm, cu final fericit.

Dar daca viata s-ar lua dupa carti ar aparea diverse intrebari de tipul: Exista suflete-pereche? Sau dragoste adevarata? si multe altele. Dar ce parere aveti? Credeti ca exista? Cand te indragostesti, de exemplu, crezi ca persoana de care te-ai indragostit e persoana ideala tie si ca trebuie sa fiti impreuna, dar cu trecerea timplului iti dai seama ca a fost doar o perioada in care hormonii te-au dat peste cap si te-au facut sa-ti pierzi mintile dupa o persoana pe care, de cele mai multe ori, nici nu o cunosti cu adevarat.

Dar dupa toate acestea, eu cred ca fiecare are basmul sau cu intamplari fericite si triste, un amestec care, ca vrei sau nu, exista in viata ta.

Advertisements

2 Comments

  1. bun,imi place foarte mult ce-ai scris mai ales “Uneori am impresia ca nu cartile se iau dupa viata, ca nu ele povestesc imtamplari cat mai aproape de realitate, ci ca viata se ia dupa carti…” si ultimul paragraf. Indiferent de cine este vorba nicio poveste nu-i la fel,iar ceea ce ai spus cu hormonii care ne dau peste cap e uneori total adevarat.De aceea din punctul meu de vedere,ar trebui mai intai sa cunoastem persoana,cu bune cu rele….nimeni nu-i perfect si daca cineva iubeste pe altcineva cu adevarat atunci ii trece cu vederea greselile…iar daca nu,inseamna ca hormonii iar s-au pus pe treaba…

Spune și tu ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s