~Intalnire cu trecutul~

Ma plimabm pe strazile aglomerate ale orasului in timp ce soarele era sus pe cer si imprastia o caldura de nedescris. Ma intrebam de nenumarate ori de ce ies oamenii din case la acele ore in care pur si simplu de sufoci de cald. Cand mi-am dat seama ca faceam parte din acei oameni am inceput sa nu ma mai intreb tampenii la care nu cred ca putea da cineva alt raspuns in afara de “oameni plictisiti sa stea in casa, nebuni sau disperati sa nu mai fie confundati cu o bucata de branza”. Eu ma incadram in prima categorie. De obicei ieseam afara doar dupamasa, dar se pare ca ma plictisisem de acelasi orar; asta era singura explicatie pentru comportarea mea ciudata.

Dupa ce m-am plimbat o ora mi-am dat seama ca ma simteam mai bine, mai in largul meu si ca scapasem de monotonie. M-am hotarat sa ma intorc acasa. Mi-am indreptat pasii in acea directie cand, brusc, de dupa colt s-a ivit un tip cunoscut; foarte cunoscut. Am evitat ciocnirea la timp, fiindca se parea ca amandoi eram cu capul in nori.

– Ceau, am spus, desi fusese un salut cam mormait.

Si-a ridicat privirea, fiindca pana atunci era atintita spre pamant.

– Ceau, a venit raspunsul la fel de mormait.

Dupa o privire scurta fiecare a plecat mai departe. Mai putin de o fractiune de secunda dupa am simtit instincul de a ma intoarce. Dar el era deja trecut dupa colt si ar fi fost ciudat sa merg dupa el. Am oftat usor, mai mult in imaginatie decat in realitate si am pornit mai departe. Mi-as fi dorit sa il intreb ce mai face, sa deschid o discutie, dar in acel moment nu imi venise ideea. Nici macar nu cred ca imi trecea vreun gand prin cap. Dar dupa ce privirile ni s-au despartit un adevarat suvoi de ganduri s-au repezit sa imi inunde mintea. O discutie era lucrul de care aveam cea mai mare nevoie in acel moment. Dar destinul pur si simplu nu vruse sa imi faca pe plac. Asa ca m-am multumit cu plimbarea mea in mijlocul unei zile toride de vara.

Puteti considera ce am scris mai sus un one-shot, dar tot ce s-a intamplat afost real. Fiecare amanunt a fost realitate. Sunt curioasa ce parere aveti. Si ce ar fi trebuit sa fac, asta in cazul in care ar fi trebuit sa procedez altfel… :)

Advertisements

Spune și tu ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s