~Unde ar fi farmecul fericirii daca numai ea ar fi posibila?~

Pagina de jurnal

Viata nu e deloc asa cum ne-o imaginam noi. Viata nu e deloc asa cum visam sa fie. Si cred ca nu mai e nevoie sa spun ca viata nu e deloc ca in carti sau in filme.

Probabil ca ganditi ca ceea ce spun eu e banal, ca s-a mai spus. Poate. Doar ca eu de abia acum am realizat acest lucru. Si e destul de greu sa faci fata unei vesti care te loveste brusc in fata. Stiu, nu pot spune ca nu am fost avertizata. Pot doar sa spun ca speram ca lumea sa fi fost altfel. Uneori chiar ma gandesc ca as prefera sa traiesc cu iluzia unei lumi perfecte si, mai presus de toate, intacte, decat in adevar si cu inima zbuciumata de multitudinea de rautati care exista. Dar atunci unde ar fi farmecul fericirii daca numai ea ar fi posibila?

Advertisements

2 Comments

  1. Câtă dreptate ai… Trăim într-o lume ciudată, lume în care nu înţelegi ce e cu adevărat fericirea până nu guşti amarul tristeţii. Fericire, tristeţe – doar termeni; termeni bine fixaţi în subconştientul nostru. Toţi spun altfel, dar viaţa E ca un film – ne scriem propriile replici şi le interpretăm cum vrem, dar alţii ne scriu restul scenariului. Şi până şi felul în care ne manifestăm stările de spirit pare regizat – plângem din reflex, dar zâmbim când suntem fericiţi pentru c-am fost învăţaţi s-o facem. O facem de când ne ştim pentru că aşa ni s-a spus că trebuie s-o facem; mergem pe doua picioare pentru că toţi oamenii o fac; şi pentru aceleaşi motive facem ce fac toţi ceilalţi. Fără să ne dăm seama, am rămas prinşi de acest sistem internaţional al gesturilor şi gândurilor; şi nu poţi să nu te intrebi “Cum ar fi lumea dacă nu ar fi aşa?”.

Spune și tu ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s