~Vopsea (2)~

67569_367153806723072_1871985435_nVopseaua s-a desprins relativ usor. In fond, nu a fost una de calitate superioara.

Ma plimb din nou prin parcul al caror copaci fusesera pictati in albastru acum ceva vreme. N-am mai fost de atunci sa ii vad. In schimb, din cand in cand, aud lume povestind cum ca: “Odata erau albastri, pe bune! Si sa vezi ce s-a intamplat…”. Nu plec urechea la barfe, dar se intampla ca barfele sa se aplece la urechea mea uneori.

Si cum spuneam, iarasi ma plimb prin parc. Ma indrept spre un peisaj sumbru, uitat de lume, uitat de mine. Frunzele vestejite arata mult mai rau decat imi inchipuisem. Si, cu toate ca au avut timp sa se vindece, sa redevina verzi in perioada in care nu i-am mai vizitat, acum arata mult mai rau decat aratau atunci cand ii vazusem ultima data.

Acum, cand privesc in urma, realizez ca le statea chiar bine in culoarea albastra. De fapt, toata lumea considera asta. Numai ca nu cred ca si lor le placea. Cred ca, de fapt, culoarea ii sufoca, nu se simteau in largul lor ingraditi in acel strat chimic. Dar ceva imi spune ca si ei isi doreau culoarea albastra inainte de a o avea. Si poate ca cel care le implinise dorinta gresise; dar fara acea intamplare copacii nu ar fi stiut niciodata cum e sa fie albastri si ar fi continuat sa viseze la ceva ce nu avea sa le aduca niciodata cu adevarat fericirea. Asa ca uneori e bine ca acel cineva, pe care unii il numesc destin, sa mai faca si greseli. Sunt multe de invatat.

M-am gandit o vreme ca un nou strat de vopsea le-ar face bine. Dar cred ca m-am inselat, caci tot ce ar imbunatati ar fi exteriorul si nu asta e cel mai important. Totusi, verzi nu cred sa mai redevina vreodata. Cel putin nu atata timp cat exista aceasta raceala care se lasa peste ei. Dar poate primavara care pare sa prinda curaj ii va ajuta. Poate ca, intr-un final, acea prietenie dintre copaci si culoarea verde va reveni. Poate. Timpul va decide.

Advertisements

2 Comments

  1. Pingback: Scurt pe doi. Săptămâna 2. | Graffiti-uri pe pereţii "Gării pentru doi"

Spune și tu ce crezi

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s